Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ O ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ

 

Οι βαθύτατα αντιδημοκρατικές  αντιλήψεις που κυριαρχούν στον Σύριζα και ο απολυταρχικός κυνισμός του κ. Τσίπρα αποκαλύφθηκαν σε όλο τους του μεγαλείο, το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Είναι γνωστή εδώ και καιρό η προσπάθεια  της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και να φιμώσει όσες φωνές δεν υπακούουν στα κελεύσματα της. Τα όσα συνέβησαν το διήμερο αυτό όμως αφαίρεσαν και το τελευταίο φύλλο συκής, για όσους αφελείς θέλησαν να πιστέψουν τις υποτιθέμενες μάχες κατά της διαπλοκής με τις οποίες επένδυε την προσπάθεια του να εγκαθιδρύσει ένα ελεγχόμενο καθεστώς στην ενημέρωση.

Με μια βαθύτατα αυταρχική και ολοκληρωτική νοοτροπία προσπάθησε να απαξιώσει δημοσιογράφους που τόλμησαν να τον θέσουν προ των ευθυνών του για το εφιαλτικό τοπίο που επιχειρεί να  δημιουργήσει στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Επιχείρησε να προκαταλάβει με περισσή έπαρση και αλαζονεία  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απίστευτη για πρωθυπουργό δήλωση «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα». 

Και βέβαια έδωσε δείγμα των δημοκρατικών του αντιλήψεων αποκλείοντας από τις ερωτήσεις τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, επειδή προφανώς δεν αντέχει την παραμικρή κριτική.

Υπήρξαν στο παρελθόν κι άλλοι πρωθυπουργοί, που έδειχναν την απέχθεια τους στη κριτική, που προσπάθησαν να ποδηγετήσουν την  ενημέρωση. Ο κ. Τσίπρας, έχει ξεπεράσει όμως κάθε προηγούμενο με τη στάση του και τη συνολική συμπεριφορά του.

Προσπαθεί με αλλεπάλληλα ψεύδη, με νομικές ακροβασίες, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη να φιμώσει και να ελέγξει τα μέσα  ενημέρωσης. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος» την Κυριακή, για το πλήθος των παρατυπιών στο διαγωνισμό για τις άδειες, την παράκαμψη ακόμα και του νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν, είναι ενδεικτικό του πόσο σέβονται τους θεσμούς, το Σύνταγμα,τη δημοκρατία εν τέλει.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνει για να ... τιμωρήσει και να στοχοποιήσει το "Βήμα" και τους δημοσιογράφους που τολμούν να του ασκούν κριτική, θα αντιληφθεί αργά ή γρήγορα ότι οι πρωθυπουργοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο τύπος και τα ΜΜΕ γενικότερα που κάνουν το καθήκον και τη δουλειά τους, θα είναι εδώ για να του  θυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν τεμαχίζεται και δεν υποκύπτει σε επίδοξους υπονομευτές της...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου