Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ. 
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΚΥΠΡΟΣ;

 

Χωρίς περιπαικτική διάθεση αναρωτηθήκαμε τι θα γινόταν αν… αναλύαμε τόσο πολύ κάτι άλλο, ενδεχομένως πιο «σοβαρό»; Αυτή η ατάκα-ψευδαίσθηση ειπώθηκε σε μια συζήτηση στο γραφείο, για να την ακολουθήσει η ερώτηση-πρόκληση «σαν τι;».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν σε επίθεση του τουρκικού στρατού στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΡΑΜΠ

 

Την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία απέκλεισε χθες το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που προέβλεψε ότι η προσαρτηθείσα από τη Μόσχα χερσόνησος θα επιστραφεί.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ!

 

Η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» και το Παράρτημα Χειμάρρρας της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα:  «Ελλάδα και Αλβανία: Βλέπουμε στο μέλλον ή επιστρέφουμε στο παρελθόν;»

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  

Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου ανάμεσα στις οποίες περιλαμβανόταν και μία πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι προέβη σήμερα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 4ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2016

 

Η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε αναπάντεχα στο τέταρτο τρίμηνο, μετριάζοντας τη συνολική ανάπτυξη του έτους και αυξάνοντας τις ανησυχίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ξεκλειδώσει τους πόρους του προγράμματος διάσωσης.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΦΑΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΛΙΤΣΚΟΒΟ

 
Είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε άνθρωπο με κοινή λογική να βλέπει συνανθρώπους του να πιστεύουν ακόμη σήμερα στον ναζισμό. Το βίντεο της Χρυσής Αυγής που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών αν και δεν αιφνιδίασε κανέναν σόκαρε τους πάντες. Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ....


«ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Κόκκινη κάρτα» προς την Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες μέλη της ΕΕ (Ιταλία, Ισπανία, Σλοβακία) έβγαλε την Τετάρτη η Κομισιόν, καθώς δεν εφαρμόζουν ορθά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τη διόρθωση της απόφασης της κυπριακής Βουλής την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, να ψηφίσει τροπολογία του ακροδεξιού ΕΛΑΜ για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 με την Ελλάδα, ζήτησε την Τετάρτη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της, αλλά «αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να διορθωθεί.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LA REPUBBLICA ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ

 

Με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα  La Repubblica χαιρετίζει την απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να απορρίψει το αίτημα του οίκου μόδας Gucci, για τη διενέργεια επίδειξης μόδας στην Ακρόπολη.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Όπως όλα δείχνουν ήρθε επιτέλους η ώρα οι πολιτικοί μας να αναλάβουν δράση καθώς ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Ο λόγος για το αποβατικό σκάφος Bayraktar, το οποίο προορίζεται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

«ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

 

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί Ευρωπαίους πρόσφυγες, που θέλουν να γλυτώσουν από την πολυπολιτισμική Δύση. Χαρακτηριστικά, είπε: