Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ… ΤΣΑΜΗΔΩΝ


Ένα προκλητικό και προπαγανδιστικό ρεπορτάζ παρουσίασε η σκοπιανή τηλεόραση «Άλφα», σχετικά με το θέμα των Τσάμηδων.

Το ρεπορτάζ είχε τίτλο «Τσάμηδες και Αιγαιΐτες (Εγκείτσιτε) μια παρόμοια ιστορία με διαφορετική μεταχείριση- στην Αλβανία κορυφαίο θέμα, στη ‘Μακεδονία’ ξεχασμένο» και σε αυτό μιλούσε- μεταξύ άλλων- ο Αλβανός πρέσβης στα Σκόπια, Σαμπάν Μουράτι.

«Είναι παράλογο για δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να έχουν ένα τόσο ανοιχτό ζήτημα», λέει ο πρέσβης και συμπληρώνει: «Είναι Αλβανοί Μουσουλμάνοι που ζούσαν στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. 

Εκδιώχθηκαν στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου με την κατηγορία της συνεργασίας με τους ΝΑΖΙ, αυτός είναι ο συλλογικός ισχυρισμός, που δεν τεκμηριώνεται και δεν υποστηρίζεται από καμία διεθνή συμφωνία».

Το σκοπιανό κανάλι παρουσιάζει τις θέσεις του πρόεδρου του κόμματος των αλβανοτσάμηδων (PDIU), Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος αναφέρει: «Δεν είναι μόνο οι Αλβανοί τσάμηδες, είναι οι ‘Μακεδόνες’, οι Ρομά, οι Τούρκοι και άλλες μειονότητες που έχουν απελαθεί από την Ελλάδα. Είναι το μόνο κράτος που δεν αναγνωρίζει τις μειονότητες, δεν επικυρώνει τις μειονοτικές συνθήκες».

Έχουμε παραδείγματα από το παρελθόν, όταν η Ελλάδα χρησιμοποίησε τη θέση της ως χώρα μέλους της ΕΕ για να απειλήσει, σίγουρα όχι άμεσα, αλλά έμμεσα και κατέστησε σαφές στην Αλβανία ότι αν δεν αποδεχθεί κάτι θα επιλέξει το βέτο στη διεύρυνση», είπε η δημοσιογράφος Φατιόνα Μέϊντίν στα Τίρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου